Estimare revizuita: Economia SUA a scazut cu 0,7% in T2

Scaderea produsului intern brut (PIB) al Statelor Unite din al doilea trimestru a fost revizuita in jos, la 0,7%, de la 1% cat indicau primele estimari, arata datele publicate de Departamentul Comertului, citate de AFP.
Datele indica o temperare peste asteptari a recesiunii din SUA - cea mai grava dupa Marea Criza din 1929/1933 - in al doilea trimestru, ce ar putea pune bazele unui inceput de redresare in a doua jumatate a acestui an.

Astfel, economia SUA s-a contractat in perioada aprilie-iunie cu doar 0,7% fata de acelasi interval din 2008, dupa o scadere de 6,4% in primul trimestru, potrivit ultimei din cele trei estimari privind PIB-ul publicate de Departamentul Comertului, informeaza NewsIn.

Este al patrulea trimestru la rand de contractie economica in SUA, ceea ce face din recesiunea actuala cea mai lunga de la inceperea sistemului de raportare trimestriala a PIB, in 1947.

In ultimele patru trimestre, economia americana a scazut cu 3,8% in termeni reali, cea mai grava recesiune din anii '30 ai secolului trecut, potrivit Bloomberg.

Temperarea recesiunii in trimestrul al doilea a fost sustinuta de programe guvernamentale, precum cel de prime de casare, ce a stimulat vanzarile auto, sau programul de credite pentru cumpararea primei locuinte de catre persoanele fizice. Pachetul guvernamental de stimuli, ce a inclus aceste programe, a sustinut sectoarele de prelucrare si de constructii, grav afectate de criza.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri