Revenirea economiei mondiale a inceput cu adevarat, insa criza nu se va incheia decat odata cu descresterea somajului, a declarat la Istanbul, directorul general al Fondului Monetar International (FMI), Dominique Strauss-Kahn.
"Revenirea a inceput intr-adevar (...), ceea ce inseamna ca economia reincepe sa creasca", a spus Strauss-Kahn (foto), care a adaugat ca inca nu s-a terminat criza, relateaza AFP, citeaza NewsIn.

"Cata vreme somajul nu descreste este dificil de spus ca s-a terminat criza. Perioada dintre redresarea cresterii si nivelul maxim al somajului ar putea fi de 14 luni", a subliniat seful institutiei financiare, mentionand ca exista inca riscuri si in sistemul financiar mondial.

FMI a publicat joi noua prognoza de crestere mondiala pentru 2010 si a avertizat ca redresarea va fi lenta in cea mai mare parte a regiunilor lumii, iar somajul va continua sa creasca.

In raportul privind perspectivele economice mondiale, economistii FMI au imbunatatit prognoza de crestere a economiei mondiale la 3,1% in 2010, de la 2,5% cat estimau anterior. In acest an, FMI se asteapta ca economia mondiala sa treaca prin cea mai grava perioada de dupa al doilea razboi mondial, iar produsul intern brut (PIB) ar urma sa scada cu 1,1%.

Efectele celei mai profunde recesiuni mondiale, care a inceput la finalul lui 2008, se vor resimti multa vreme, avertizeaza FMI.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Setari Cookie-uri