Toate bancile franceze isi vor inchide in martie 2010 filialele si sucursalele din tarile necooperante ce figureaza pe lista gri a paradisurilor fiscale intocmita de OCDE, a anuntat presedintele uneia dintre banci, dupa o reuniune cu presedintele francez Nicolas Sarkozy.
"Bancile franceze au decis sa isi inchida filialele si sucursalele din paradisurile fiscale ramase pe lista gri a OCDE, in martie 2010", a declarat presedintele grupului Caisse d'Epargne, Francois Perol, relateaza AFP citeaza NewsIn.

"Dupa aceasta data, ne vom incheia operatiunile in filialele si sucursalele din aceste paradisuri fiscale", "daca vor ramane pe lista gri in martie 2010 si daca nu vor avea conventii fiscale incheiate cu Franta", a precizat acesta.

"Este o decizie luata de toate bancile franceze ce arata foarte bine ca, din acest punct de vedere, lucrurile se schimba si se schimba repede", a adaugat Perol.

Nicolas Sarkozy a convocat joi bancile franceze pentru a le comunica urmarile summitului G20 ce a avut loc saptamana trecuta. Tarile G20 au convenit sa impuna sanctiuni paradisurilor fiscale incepand din martie 2010.

BNP Paribas, cea mai mare banca din Franta si din zona euro, a anuntat luni inchiderea filialelor din paradisurile fiscale, prin retragerea din Panama si Bahamas.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri