Cei mai bogati americani au pierdut 300 mld. dolari in 2009

Cei mai bogati americani au devenit mai saraci cu 300 miliarde dolari in acest an, si chiar averea fondatorului Microsoft, Bill Gates, care ocupa in continuare prima treapta a clasamentului celor mai bogati 400 de americani, s-a micsorat cu 7 miliarde dolari, a anuntat revista Forbes.
Averea celor 400 de persoane a ajuns in 2009 la 1.270 miliade dolari, de la 1.570 miliarde dolari in 2008. Primii zece americani din acest clasament au pierdut in total 39,2 miliarde dolari, mai arata Forbes, conform NewsIn.

Bursele volatile, caderea pietei imobiliare, escrocheriile si divorturile stau la baza "saracirii" a 314 miliardari si au dus la disparitia a 32 de pe lista celor mai bogati americani.

Numarul doi din clasament, omul de afaceri si investitorul Warren Buffett a pierdut 10 miliarde dolari, iar averea sa este evaluata acum la 40 miliarde dolari. Vedeta de televiziune Oprah Winfrey se claseaza pe locul 14, iar averea acesteia s-a micsorat cu 400 milioane dolari. Primarul New York-ului, Michael Bloomberg, care va candida in noiembrie pentru al treilea mandat, a pierdut 2,5 miliarde dolari si se afla pe pozitia a opta cu o avere estimata la 17,5 miliarde dolari.

Printre cei 28 de nou-intrati in clasamentul celor mai bogati americani se numara si un client al escrocului Bernard Madoff, investitorul Jeffry Picower - aflat pe 371 pe aceasta lista, care este in prezent supravegheat de lichidatorul judiciar Irving Picard, insarcinat cu colectarea fondurilor pentru a indemniza milioanele de victime ale lui Madoff.

Potrivit lui Picard, Jeffry Picower figureaza printre investitorii care au primit mai multi bani decat au investit, ceea ce nu face din el o victima, ci un beneficiar al escrocheriei, impotriva caruia lichidatorul vizeaza deschiderea unei plangeri.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri