Astfel, Federal Deposit Insurance Corp (FDIC), administratorul schemei de garantare a depozitelor din SUA, a anuntat inchiderea de catre autoritatile de supraveghere a doua banci - Jennings State Bank din Spring Grove, Minnesota, si Warren Bank din Warren, Michigan. A treia banca inchisa este Southern Colorado National Bank din Pueblo, statul Colorado, informeaza NewsIn.

Falimentele anuntate vor costa FDIC 293,3 milioane dolari.

FDIC a precizat ca va continua sa garanteze depozitele bancare si ca nu este nevoie de o schimbare a relatiei cu banca pentru ca un client sa fie asigurat.

Falimentele bancare din SUA au ajuns in acest an la cel mai mare numar dupa criza de la inceputul anilor '90, in conditiile in care creditorii continua sa fie sub presiune, mai ales pe partea de imprumuturi ipotecare. Somajul a atins in septembrie cel mai inalt nivel din ultimii 26 de ani in Statele Unite, astfel ca bancile au in continuare clienti ce nu mai pot achita ratele la credite.

Anul trecut, 25 de banci americane au fost inchise de guvern, fata de numai trei in 2007, cele peste 120 de falimente dibn ultimii doi ani epuizand mare parte din fondurile FDIC.

Administratorul schemei de garantare spera sa obtina 45 de miliarde de dolari prin plata anticipata cu trei ani de catre banci a contributiilor la FDIC.

Cititi si Efectul Lehman Brothers: 10 banci din SUA au dat faliment in fiecare luna