Fininvest, holdingul lui Berlusconi, va despagubi un concurent cu 750 mil. euro

Fininvest, holdingul ce apartine lui Silvio Berlusconi, a fost condamnat sa plateasca 750 milioane euro catre societatea concurenta CIR SpA, dupa ce a corupt un judecator pentru a prelua controlul asupra firmei Mondadori in anii 1990, a anuntat compania CIR.
In 1991, un tribunal din Roma a permis Fininvest sa preia controlul asupra editorului Mondadori, in detrimentul holdingului CIR, detinut de Carlo de Benedetti, vechi rival al premierului intalian.

O curte penala l-a declarat in 2007 pe fostul avocat al lui Berlusconi, Cesare Previti, vinovat de mituirea unuia dintre cei doi magistrati ce s-au pronuntat in favoarea Fininvest. Silvio Berlusconi a fost absolvit de orice responsabilitate in aceasta afacere.

"Dupa aproape 20 de ani de la actul fraudulos de preluare a societatii italiene Mondadori si dupa verdictul ce a confirmat intr-un tribunal penal ca un judecator a fost corupt, s-a facut in sfarsit dreptate la tribunalul civil", a declarat Carlo de Benedett, presedinte onorific al CIR, citat de NewsIn.

Fininvest a anuntat ca ar putea face recurs la aceasta decizie, dupa ce va analiza concluziile judecatorului, a anuntat agentia Ansa.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri