Secretarul Trezoreriei americane, Timothy Geithner, a declarat ca este foarte important ca Statele Unite sa aiba o moneda puternica si s-a angajat sa ii mentina statutul de moneda globala.
Statele Unite vor face "tot ce este necesar" pentru a pastra increderea in dolar, a declarat Geithner, dupa ce a participat la reuniunea ministrilor de finante si guvernatorilor bancilor centrale din cadrul grupului G7.

Aceasta include limitatea deficitelor in timp, pentru a oferi tarii o evolutie mai sustenabila.

"Este foarte important pentru Statele Unite sa avem in continuare un dolar puternic", a spus Geithner, citat de NewsIn.

"Recunoastem ca rolul important pe care il are dolarul in sistemul financiar reprezinta sarcini si responsabilitati suplimentare pentru noi, si vom face tot ce este necesar pentru a ne asigura ca sustinem increderea", a adaugat el.

Oficialii din Franta si Canada si-au exprimat in cadrul reuniunii G7 ingrijorarile ca deprecierea dolarului ameninta sa impiedice revenirea economiilor din cea mai grava recesiune de la cel de-al Doilea Razboi Mondial. Dolarul s-a depreciat cu 14% in fata unui cos valutar, de la inceputul lunii martie.

Geithner a precizat ca Statele Unite se vor tine de promisiunea de a "aduce gravele dezechilibre fiscale la o pozitie sustenabila", imediat ce revenirea economica va fi asigurata.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »




Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si