Cele 186 de state membre ale Fondului Monetar International (FMI) s-au angajat sa isi mentina politicile de sustinere bugetara, monetara si financiara, pana cand revenirea durabila va fi garantata.
"Masurile politice decisive si concertate au dus la aparitia unor semnale de revenire", a anuntat intr-o declaratie comuna Comitetul Monetar si Financiar International (CMFI), ce reuneste ministrii celor 186 de tari, informeaza NewsIn.

Angajamentul fusese deja luat saptamanile trecute de tarile dezvoltate si emergente din cadrul G20, in cadrul summitului de la Pittsburgh, din Statele Unite.

CMFI, ce defineste directiile generale ale FMI, si-a luat si alte angajamente in cadrul summitului G20, precum reformarea reglementarilor financiare, reechilibrarea cresterii mondiale si conceperea unor strategii credibile si coordonate de iesire din criza, dupa planurile de sustinere fara precedent implementate de state.

Dupa ce a dezbatut reforma cotelor parte din cadrul FMI, CMFI a sustinut un alt angajament luat in cadrul summitului de la Pittsburgh, de a transfera "cel putin 5% din drepturile de vot ale tarilor supra-reprezentate catre economiile dinamice emergente si in curs de dezvoltare".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri