Germania prevede pentru acest an o scadere a produsului intern brut (PIB) cu 4-5%, mai putin pronuntata decat recesiunea de 6% prevazuta in primavara, a declarat un purtator de cuvant al guvernului, referindu-se la un mesaj transmis pe Internet de cancelarul Angela Merkel.
"Vom inregistra in acest an o scadere a PIB de circa 4-5%", a declarat Merkel, in mesajul video transmis pe pagina sa de Internet, anunta NewsIn.

Ultima prognoza oficiala a guvernului german, publicata in aceasta primavara, anunta o contractie a economiei de 6%. Germania urmeaza sa publice noile estimari pe 21 octombrie.

Indicatorii economici au revenit pe verde mai repede decat ne asteptam in cadrul celei mai mari economii din zona euro, datorita, in principal, redresarii exporturilor industriale.

Banca centrala a Germaniei si-a imbunatatit, de asemenea, prognoza macroeconomica, la finalul lunii septembrie, mizand pe o scadere a PIB cu doar 5%.

Anterior, Bundesbank estima o contractie economica de 6,2% in 2009, insa dadea de inteles ca este nevoie de o revizuire a prognozei, ca urmare a cresterii surprizatoare a economiei in al doilea trimestru fata de trimestrul anterior.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Atac armat: Nouă persoane au fost ucise în Hanau, lângă Frankfurt
Setari Cookie-uri