Averea cumulata a celor mai bogati 100 de germani a scazut in acest an cu 12%, la 285,6 miliarde euro, potrivit publicatiei mentionate, citata de NewsIn.

Totusi, tendinta a fost franata de revenirea recenta a economiei germane. In februarie si martie, moment de varf al crizei, averea celor mai bogati germani inregistra scaderi anuale de circa 30%.

In clasamentul celor mai bogati germani, pe primele doua locuri raman si in acest an fratii Albrecht, proprietari ai retelei de magazine cu preturi reduse Aldi. Karl Albrecht are o avere estimata la 17,35 miliarde euro, iar fratele acestuia, Theo, detine 16,75 miliarde euro.

Daca cei doi frati octogenari au reusit sa depaseasca criza fara mari pierderi, nu acelasi lucru s-a intamplat cu Madeleine Schickedanz, mostenitoare a dinastiei ce detine afacerea de vanzare prin corespondenta Quelle, ce a disparut pur si simplu din topul celor mai bogati 300 de germani, dupa falimentul Arcandor, la care era actionara.

Familia Porsche a inregistrat o micsorare a averii cu 71%, sau cu 11 miliarde euro, dupa tentativa esuata de preluare a Volkswagen.

O cadere spectaculoasa a fost inregistrata de bogata mostenitoare Marie-Elisabeth Schaeffler, care a pierdut 92,4% din avere, coborand de pe locul 15 pe 260 in clasament, urmare a tentativei catastrofale de preluare a producatorului de echipamente auto Continental.