Filiala elvetiana a grupului olandez, impreuna cui cei 300 de colaboratori, va fi integrata in banca elvetiana, ceea ce va crea sinergii de circa 35 milioane franci pe an inainte de impozite, estimeaza banca, conform NewsIn.

Costurile de integrare ar urma sa se ridice la circa 65 milioane franci, din care doua treimi vor fi suportate in 2010, precizeaza un comunicat Julius Baer. Impactul asupra profitului pe actiune ar urma sa fie nul in 2010 si pozitiv in 2011.

Dupa aceasta achizitie, activele gestionate de Julius Baer vor depasi 160 miliarde franci elvetieni, ING Bank contribuind cu active in valoare de 15 miliarde franci.

Pretul achizitiei va fi finantat in totalitate prin excedentul de capital existent, iar tranzactia urmeaza sa fie incheiata in primul trimestru din 2010.

Anuntul vine dupa o alta tranzactie a ING, de la finalul lunii septembrie, cand grupul olandez si-a vandut participatia majoritara la afacerile de asigurari de viata si wealth management din Australia si Noua Zeelanda catre compania australiana ANZ, care va plati 1,1 miliarde euro. ING va obtine din aceasta tranzactie un profit net de 300 milioane euro.