Deficitul comercial al Statelor Unite s-a redus in luna august, contrar asteptarilor, ca urmare a scaderii importurilor si cresterii exporturilor, arata datele publicate de Departamentul Comertului, prezentate de AFP.
Potrivit datelor ajustate la variatiile sezoniere, deficitul s-a redus cu 3,6% fata de luna anteroara, la 30,7 miliarde dolari, de la 31,9 miliarde dolari in iulie, informeaza NewsIn.

Imbunatatirea balantei comerciale a surprins analistii, ce mizau pe o adancire a deficitului la 33 miliarde dolari.

Procentual, aceasta este cea mai puternica scadere inregistrata din luna mai. Deficitul comercial s-a redus atunci la cel mai mic nivel din noiebrie 1999, ca urmare a reducerii schimburilor comerciale, pe fondul crizei economice mondiale.

Deficitul din luna august a fost cu aproape 53% mai mic decat cel inregistrat in aceeasi perioada din 2008.

Importurile americane, ce au crescut semnificativ in lunile precedente, au inregistrat un nou declin in luna august, de 0,6%, la 158,9 miliarde dolari, semnaland ca cererea interna ramane slaba in Statele Unite.

In schimb, exporturile, ce au fost favorizate de deprecierea dolarului pe pietele valutare, au crescut cu 0,2%, la 128,2 miliarde dolari, sustinute de livrarile catre Canada, principalul partrener comercial al Statelor Unite, si catre tarile din zona Asia-Pacific.

In total, schimburile comerciale ale Statelor Unite cu restul lumii, care au crescut in iulie pentru prima oara dupa zece luni, au scazut in august cu 0,2% comparativ cu luna precedenta.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri