Soros, fondatorul fondului Soros Fund Management LLC, a facut anuntul la Copenhaga, cu ocazia unui seminar despre schimbarile climatice.

"Vreau sa aplic criterii clare acestor investitii, care vor trebui sa fie profitabile, dar sa si contribuie la rezolvarea problemelor (de schimbare climatica)", a spus Soros.

Soros, in varsta de 79 de ani, nu a dat, insa, detalii despre tipul sau scopul investitiilor pe care le-ar putea realiza, dar a precizat ca va infiinta organizatia Climate Policy Initiative, careia ii va dona anual cate 10 milioane dolari in urmatorii zece ani.

Organizatia va furniza "partial servicii de consultanta, partial va dezvolta politici de mediu si partial va desfasura activitati de supraveghere", a precizat seful initiativei, Thomas Heller, care este profesor la Stanford University Law School si expert in legislatii aplicabile energiei si mediului.

Organizatia va dezvolta programe despre schimbarile climatice si va opera in SUA, Europa, China, India si Brazilia.

"Probema incalzirii globale este in primul rand una de natura politica in prezent", a spus Soros, adaugand ca organizatia se va ocupa si de probleme precum comertul cu drepturi de emisii de carbon.

Alte declaratii ale miliardarului Soros

- "Prefer taxele aplicate emisiilor de gaze cu efect de sera sistemului de comercializare a drepturilor de emisii de carbon, care se practica in Europa, deoarece acesta poate fi manipulat de investitori";

- "Statele din Europa de Est, principalele candidate pentru ajutoare de la FMI";

- Portret de investitor: George Soros – omul care a invins Banca Angliei

- Citeste aici ce declara investitorul in urma cu un an, la debut de criza financiara;