"Ne asteptam ca scaderea produsul intern brut real sa fie de circa 7,5% la finalul acestui an", a declarat presedintele rus, potrivit NewsIn.

La finalul lunii septembrie, premierul rus - Vladimir Putin - revizuise deja estimarea de scadere a economiei la 8%, de la 8,5%.

"Asteptarile noastre destul de optimiste sunt justificate. Cu toate acestea, trebuie sa admitem ca anul viitor va trebui sa ne confruntam cu o noua serie de probleme ce vor trebui rezolvate", a mai sus Medvedev.

Medvedev a estimat ca Rusia a reusit sa foloseasca cu succes masurile anti-criza in incercarea de a preveni scenariile catastrofice legate de somaj si impactul financiar direct al crizei asupra sistemului bancar.

"Sistemul nostru bancar a rezistat si se va descurca bine in continuare", a adaugat el.

Presedintele a mai spus ca rubla are o evolutie "calma si stabila", cu toate ca moneda ruseasca a suferit o depreciere ampla in urma cu un an, la inceputul crizei, pe fondul ieftinirii materiilor prime.

Rusia a fost drastic afectata de criza economica si financiara internationala, in special ca urmare a iefitnirii hidrocarburilor la nivel mondial, care reprezinta circa 60% din veniturile sale din export.

In primele opt luni ale acestui an, produsul intern brut al Rusiei a scazut cu 10,2% comparativ cu nivelul obtinut in perioada similara din 2008.