Primus Financial si China Strategic Holdings Ltd. vor achizitiona participatia de 97,57% detinuta de AIG in cadrul Nan Shan Life Insurance Co., a anuntat compania financiara cu sediul la Hong Kong.

AIG, care a mai vandut in iulie o divizie auto pentru 2 miliarde dolari, strange capital pentru a-si rambursa imprumuturile, inclusiv ajutorul guvernamental de 182,2 miliarde dolari. Primus Financial, infiintat in aprilie de fostul sef al diviziei bancare de investitii a Citigroup Inc. in Asia, Robert Morse, incearca sa construiasca o retea de companii de servicii financiare in regiune, potrivit NewsIn.

"AIG a facut o afacere buna cu Nan Shan", a declarat C.Y. Huang, vicepresedintele grupului taiwanez de brokeraj Polaris Financial Group. "Orice depaseste 2 miliarde dolari este un pret bun", a completat el.

Nan Shan, care are 4 milioane de detinatori de polite, se confrunta cu o serie de polite garantate neprofitabile, incheiate in anii '90, cand dobanzile erau mai mari, ceea ce trezeste ingrijorari legate de cumparator, ce ar putea fi nevoit sa injecteze mai mult capital. Achizitia are nevoie de aprobarea autoritatilor de reglementare.

China Strategic va detine 80% din grupul ce cumpara Nan Shan, iar Primus Financial va detine restul, a declarat Morse pentru Bloomberg.