Profiturile au avansat la 3,59 miliarde dolari, sau 82 centi/actiune, de la 527 milioane dolari, sau 9 centi/actiune, in aceeasi perioada a anului trecut, cand fusese apogeul crizei financiare. Analistii mizau, in medie, pe castiguri de 51 centi/actiune, potrivit unui sondaj Bloomberg.

Rezultatele din al treilea trimestru al anului trecut au inclus o pierdere de 640 milioane dolari din preluarea Washington Mutual, scrie NewsIn.

Castigurile din instrumentele cu venituri fixe au crescut la un nivel record de 5 miliarde dolari, de la 3,6 miliarde dolari in perioada similara din 2008.

"JPMorgan va fi o vedeta", a declarat Malcolm Polley, director de investitii in cadrul Stewart Capital Advisors. "Daca ai suficient capital, atunci te poti extinde si poti incerca sa gasesti o iesire din probleme", a spus Polley inainte de publicarea rezultatelor.

Banca a adaugat 2 miliarde dolari la stocul de credite de consum, aducand nivelul acestora la 31,5 miliarde dolari, sau 5,3% din totalul creditelor.

"Costurile de creditare raman ridicate si sunt estimate sa ramana asa in viitorul apropiat. Chiar daca observam semnale de stabilizare a creditelor de consum, nu suntem inca siguri ca tendinta va continua", a declarat directorul executiv al bancii, Jamie Dimon.

JPMorgan este prima mare banca americana ce afiseaza castiguri. Goldman Sachs Group ar putea anunta joi ca profiturile aproape s-au triplat, la 2,4 miliarde dolari, potrivit analistilor, care estimeaza pentru Citigroup, ce urmeaza sa-si prezinte rezultatele joi, o pierdere de 2,55 miliarde dolari, marcand cel de-al sasele trimestru neprofitabil din ultimele opt.