Vestea a ridicat deja intrebari in privinta planului de succesiune a casei de investitii Lazard, cu o istorie de 120 de ani.

Compania l-a numit pe Steven J. Golub in functia de presedinte interimar.

Lazard anuntase anterior ca liderul sau a fost internat duminica din cauza unor batai neregulate ale inimii.

In calitate de consultant, Bruce Wasserstein a fost implicat in mod direct alaturi de gigantul american Kraft Foods in incercarea de a prelua rivalul Cadbury, pentru 16,1 miliarde de dolari. Practic, aceasta a fost ultima mare tranzactie intermediata de Wasserstein, nefinalizata insa pana la decesul legendarului bancher de investitii.

Bruce Wasserstein a fost renumit pentru consilierea uneia dintre cele mai cunoscute tranzactii - preluarea de catre fondul de investitii Kohlberg, Kravis&Roberts (KKR) a grupului agroalimentar RJR Nabisco, pentru 31 de miliarde de dolari. Negocierile pentru aceasta tranzactie au inspirat chiar si un film artistic de lung-metraj, "Barbarians at the Gate" ("Barbarii la porti").

Moartea lui Wasserstein reprezinta o noua lovitura pentru banca de investitii Lazard, care l-a pierdut in urma cu doi ani pe Michael Biondi, 50 de ani, un alt lider respectabil al casei de investitii.

O alta veste a tulburat piata de mondiala de fuziuni si achizitii: Lionel Pincus, fondatorul fondului de private equity Warburg Pincus, a decedat la finele saptamanii trecute la New York la varsta de 78 de ani.