Totusi, tribunalul nu a tinut cont de evaluarea administratiei franceze, care cerea rambursarea de catre Carrefour a peste 16 milioane euro catre furnizori, potrivit NewsIn.

In cadrul unei anchete anuale din 2006, statul francez a facut controale in legatura cu trei mecanisme de cooperare comerciala intre Carrefour si 16 furnizori ai sai. In urma anchetei, administratia a constatat ca aceste servicii oferite de catre Carrefour furnizorilor sai erau platite exagerat (reprezentand, in medie, circa 20% din cifra de afaceri a furnizorilor, pentru doua dintre servicii), mai ales raportat la costul realizarii lor, sau nu aveau o "utilitate reala".

Administratia franceza evaluase la acel moment la peste 16 milioane euro suma pe care Carrefour ar fi primit-o nejustificat de la furnizori, solicitand restituirea banilor.

Tribunalul a respins cererea avocatului Carrefour, care cerea in 24 iunie ca actiunea statului sa fie respinsa si denunta o "afacere fantoma", argumentandu-si pledoaria prin faptul ca statul actioneaza in numele furnizorilor, fara a fi mandatat de acestia. De asemenea, apararea grupului francez de retail sustinea ca, in realitate, contractele vizate au fost semnate de alte entitati ale grupului Carrefour decat cele care fac obiectul plangerii.

Un purtator de cuvant al Carrefour a considerat decizia de miercuri a tribunalului ca fiind de neinteles si a sustinut ca este vorba de o atingere la
libertatea de fixare a preturilor, adaugand ca grupul isi rezerva dreptul de a face apel.

Carrefour este prezent in Romania prin 23 hipermarketuri si a afisat pentru primul semestru vanzari pe piata romaneasca de 532 milioane euro, in crestere cu 4,8%.

In urma cu un an, un tribunal din Lyon condamnase Carrefour sa plateasca 1,2 milioane euro, cea mai mare amenda data vreodata in sectorul distributiei. Cititi mai multe aici.