Compania elvetiana Roche, cel mai mare producator mondial de medicamente oncologice, a raportat, in primele noua luni ale anului, afaceri de 36,4 miliarde de franci elvetieni (circa 23,9 miliarde de euro), in crestere cu 11% fata de perioada similara a lui 2008. Incepand cu anul viitor, cele doua mari divizii ale grupului – farmaceutica si de diagnostice – vor avea o noua conducere in cadrul Comitetului Executiv.

“Vanzarile ambelor divizii ale Grupului Roche au depasit semnificativ media pietelor pe care activeaza. Pe baza acestor performante, estimam ca rezultatele la sfasitul anului vor fi deosebit de bune. Noua echipa de management pe care am anuntat-o recent va continua strategia noastra de a transforma rezultatele cercetarii in medicamente inovatoare pentru pacienti”, a declarat, intr-un comunicat de presa, Severin Schwan (foto), CEO al Roche.

Pe divizii, cea farmaceutica a totalizat, in primele noua luni ale anului, vanzari de 29 de miliarde de franci elvetieni, in crestere cu 12%, intr-un ritm dublu fata de media pietei globale.

Divizia de echipamente de diagnostic a avansat in perioada analizata cu 8%, pana la 7,4 miliarde de franci elvetieni, peste media pietei, informeaza reprezentantii companiei.

Sefii de la Genentech, in Comitetul Executiv de la Roche

Incepand cu 1 ianuarie 2010, structura managementului grupului elvetian se va schimba. Astfel, William Burns, CEO al diviziei de farmaceutice, Juergen Schwiezer, CEO al diviziei de diagnostice si Jonathan Knowles, seful liniei de cercetare se vor retrage in Comitet.

Acestia vor fi inlocuiti de: Pascal Soriot, in prezent CEO al Genentech (lider in biotehnologie la nivel mondial, in curs de integrare in cadrul Roche), va fi numit in functia de COO al diviziei de farmaceutice, Daniel O’Ray, in prezent seful liniei de diagnostice moleculare, va fi de anul viitor COO-ul diviziei de diagnostice, iar Ian Clark il va inlocui pe Soriot la Genentech.

Romania sustine cresterea la nivel de grup

In plina criza, Roche Romania, cel mai mare importator de medicamente si liderul pietei farma locale, si-a modificat estimarile initiale de crestere cu anul acesta, de la 117,6 milioane de euro la putin peste 141 de milioane de euro, pe fondul avansului sectorului farmaceutic, in special al segmentului medicamentelor anticanceroase.

In primele trei luni ale anului, filiala producatorului elvetian a inregistrat pierderi de sub 10%, pe fondul deprecierii puternice a leului fata de moneda europeana. Pentru acest an, oficialii Roche atingerea unei marje de profit de circa 1%.

In Romania, portofoliul Roche se sprijina pe trei piloni majori, balansati ca pondere in totalul vanzarilor companiei: segmentul oncologic, care a inregistrat cel mai dinamic avans, cel al tratamentelor hepatitelor virale si cel al anemiei din cancer si cel al bolii renale cronice.

Piata farmaceutica interna s-a cifrat in cel de-al doilea trimestru al anului acesta la 449,9 milioane de euro, in scadere cu 8,8% fata de perioada similara a lui 2008, deprecierea in volum fiind de 15,3%, pe fondul scaderii preturilor la medicamentele cu precriptie si al declinului vanzarilor la OTC-uri, potrivit datelor companiei de cercetare Cegedim. Chiar si in aceste conditii, Roche Romania a raportat o crestere substantiala - de 50% - a vanzarilor in perioada ianuarie-august 2009, in mare parte ca urmare a avansului inregistrat pe segmentul oncologic.

Cititi mai multe detalii despre afacerile Roche in Romania in ultimele luni, precum si detalii despre clasamentul celor mai mari companii farma din Romania in cel de-al doilea trimestru.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si