Astazi (n.r: duminica), mai multe sindicate au criticat decizia Royal Mail, in contextul in care mai multe greve regionale afecteaza distributia curierului de mai multe saptamani. In plus, sindicatul CWU (Communication Workers Union) a depus joi un preaviz de greva de 48 de ore, care va avea loc saptamana viitoare, in zilele de joi si vineri, relateaza AFP, citata de NewsIn.

Ultima greva nationala a avut loc in acest sector in 2007. Sindicalistii au revendicari legate de salarii, locuri de munca si administrarea companiei.

Conducerea Royal Mail a anuntat duminica ca va recruta pentru o durata limitata 30.000 de salariati, adica dublu fata de personalul angajat temporar in mod normal inainte de Craciun. Compania postala britanica are 120.000 de angajati.

"In acest an, avem nevoie de mai multe mii de salariati temporari suplimentari si ei vor fi angajati mult mai devreme, in perioada toamnei", a precizat directorul general al Royal Mail, Adam Crozier.

Potrivit companiei, circa 5.000 de persoane din managementul grupului vor ajuta la trierea si distribuirea curierului si vor fi realizate cinci centre temporare de triere. Secretarul general al sindicatului CWU, Billy Hayes, considera ca initiativa companiei este "stupida" si ca aceasta nu va rezolva conflictul de munca, ci il va agrava.

De asemenea, seful unui alt sindicat, GMB, a subliniat ca actiunile anuntate de Royal Mail ies din cadrul agreat cu sindicatele, precizand ca exista legi stricte care interzic angajatorilor si firmelor de recrutare sa angajeze salariati temporari pentru a sparge o greva.

Negocierile dintre conducerea companiei si sindicate urmeaza sa fie reluate luni.