Alpha Bank va realiza o emisiune de actiuni de 986 milioane euro, pentru a rambursa ajutorul de 940 milioane euro acordat anul trecut de guvernul grec, devenind astfel prima banca din Grecia ce isi va rambursa ajutorul de stat, potrivit unui comunicat al bancii, citat de Capital.gr.
Consiliul director Alpha Bank a decis sa realizeze o emisiune de titluri in valoare de 986 milioane euro, pentru a rambursa o emisiune extraordinara de actiuni preferentiale in valoare de 940 milioane euro, realizata anul trecut in favoarea statului grec. Detinatorilor de actiuni ordinare le for fi oferite 3 noi actiuni pentru fiecare 10 actiuni ordinare detinute, la un pret de 8 euro/actiune, anunta NewsIn.

"Am fost primii care am beneficiat de ajutoare de stat si vom fi primii care le vom rambursa", a anuntat conducerea Alpha Bank. Astfel, banca isi va inrerupe legaturile cu guvernul grec si isi va putea relua politica de dividende.

"Alpha Bank a fost prima banca ce si-a anuntat anul trecut intentia de a participa la planul initiat de guvernul grec pentru sustinerea economiei, in contextul in care am crezut ca ar fi in beneficiul economiei si, prin urmare, benefic pentru sectorul bancar. intre timp, am jucat un rol important in ajutarea clientilor sa faca fata crizei", a declarat presedintele Alpha Bank, Yannis Costopoulos.

Banca a mai subliniat ca si-a respectat toate angajamentele fata de guvern si ca a luat masuri pentru consolidarea bilantului contabil, penru imbunatatirea lichiditatii si majorarea profitabilitatii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri