Agius mai considera ca exista "un risc real de selectie in functie de reglementare", in favoarea unor tari precum Statele Unite, unde noile cerinte vor fi aplicate intr-o forma mai flexibila, anunta NewsIn.

"Aceleasi principii vor fi aplicate in mod diferit pe diferitele piete de capital, cu rezultate diferite", a declarat Agius.
El se arata ingrijorat si de regula potrivit careia primele trebuie sa fie calculate pe o perioada de trei ani, sustinând ca formularea permite diverse interpretari, iar "piata financiara britanica nu a beneficia de aceste interpretari ale reglementarii".

Agius a avertizat si in legatura cu regulile de capital prea stricte: "Atat timp cat bancile nu sunt nationalizate si functioneaza ca intreprinderi comerciale, trebuie sa aiba randamente suficient de mari ale investitiilor pentru a-si multumi actionarii", a explicat acesta. "In caz contrar, data viitoare cand sistemul bancar va avea nevoie de capital, nu il va obtine daca noii potentiali investitori nu vad o oportunitate de profit", a adaugat Agius.