Presedintele bancii britanice Barclays, Marcus Agius, se teme ca o aplicare inegala a noilor reguli privind primele si cerintele de capital din sectorul bancar va afecta bancile din Marea Britanie, potrivit interviului acordat de acesta cotidianului Financial Times si preluat de AFP.
Agius mai considera ca exista "un risc real de selectie in functie de reglementare", in favoarea unor tari precum Statele Unite, unde noile cerinte vor fi aplicate intr-o forma mai flexibila, anunta NewsIn.

"Aceleasi principii vor fi aplicate in mod diferit pe diferitele piete de capital, cu rezultate diferite", a declarat Agius.
El se arata ingrijorat si de regula potrivit careia primele trebuie sa fie calculate pe o perioada de trei ani, sustinând ca formularea permite diverse interpretari, iar "piata financiara britanica nu a beneficia de aceste interpretari ale reglementarii".

Agius a avertizat si in legatura cu regulile de capital prea stricte: "Atat timp cat bancile nu sunt nationalizate si functioneaza ca intreprinderi comerciale, trebuie sa aiba randamente suficient de mari ale investitiilor pentru a-si multumi actionarii", a explicat acesta. "In caz contrar, data viitoare cand sistemul bancar va avea nevoie de capital, nu il va obtine daca noii potentiali investitori nu vad o oportunitate de profit", a adaugat Agius.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri