Franta, Germania, Danemarca si Polonia vor fi principalele beneficiare ale noii facilitati de 280 milioane euro propuse de Uniunea Europeana pentru sustinerea sectorului laptelui, a declarat comisarul european pentru agricultura, Mariann Fischer Boel, citat de AFP.
Comisarul a precizat ca ajutorul propus va fi repartizat la nivel national in functie de productia diferitelor state, dar nu va depasi nivelul cotelor (plafoanelor) de productie ce le-au fost alocate. Fischer Boel a precizat ca, in final, va fi vorba de mai putin de 1.000 de euro pentru fiecare producator de lapte.

"Ati jumulit gaina cu ouale de aur la maximum, nu mi-a mai ramas nimic. Deci, s-a terminat, nicio delegatie nu mai poate veni sa-mi ceara un euro in plus", a avertizat comisarul, in timpul unei conferinte de presa, la finalul reuniunii ministrilor europeni ai agriculturii de la Luxemburg, potrivit NewsIn.

Sindicatele agricole franceze au calificat drept insuficient ajutorul european de 280 milioane euro anuntat, luni, de Bruxelles pentru sustinerea fermierilor din sectorul laptelui. Federatia nationala a sindicatelor exploatatiilor agricole (FNSEA) a precizat intr-un comunicat ca ajutorul este prea mic si vine prea târziu, in contextul in care aceasta criza dureaza de multa vreme.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri