Rusia si Serbia au semnat acordul referitor la constructia gazoductului South Stream in sectorul sarb si infiintarea unei companii mixte de depozitare a gazului.

La finalul negocierilor dintre presedintele rus Dmitri Medvedev si omologul sau sarb Boris Tadici, monopolul rus al gazelor naturale Gazprom si compania Serbiagaz au semnat Protocolul referitor la sectorul sarb al gazoductului South Stream, potrivit NewsIn.

De asemenea, companiile au semnat acordul de infiintare a unei companii mixte de depozitare subterana a gazului la Banatski Dvor, in apropiere de Novi Sad.

Proiectul ruso-italian South Stream este in concurenta cu Nabucco, un proiect de gazoduct european cu o lungime de 3.300 de kilometri, care are ca scop sa alimenteze UE cu gaz din regiunea caspica ocolind Rusia.

Potrivit proiectului initial, South Stream urmeaza sa treaca pe sub Marea Neagra, legand Rusia de Bulgaria, de unde se va ramifica in doua, o parte indreptandu-se spre Serbia si Austria, cealalta spre Grecia si Italia.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Rusia anunta un nou pas catre "suprematia mondiala"