Presedintele polonez, conservatorul Lech Kaczynski, a declarat ca Polonia doreste sa obtina postul de comisar european pentru buget perntru fostul ministru al privatizarii Janusz Lewandowski, in prezent eurodeputat liberal.
"Candidatul este Janusz Lewandowski", a declarat Lech Kaczynski intr-un interviu acordat Canalului 1 al televiziunii publice poloneze referindu-se la persoana pe care Varsovia o propune sa faca parte din Comisia Europeana. "Vreau pentru el un portofoliu dintre cele mai importante posibile. Cel pentru buget este cel mai bun", a spus seful statului polonez, potrivit NewsIn.

Kaczynski a declarat ca a vorbit deja cu seful Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, cu ocazia ceremoniei de semnare a Tratatului de la Lisabona, care a avut loc la 10 octombrie la Varsovia.

Presedintele polonez a mai spus ca spera ca "o importanta institutie europeana sa fie instalata la Varsovia", precizand ca este vorba in primul rand de "domeniul supravegherii sistemelor de asigurari sau bancare".

Janusz Lewandowski, in varsta de 58 de ani, a fost ministru al privatizarii intre 1990 si 1993. Ales in 2004 eurodeputat pe listele Platformei Civice, partidul liberal aflat la guvernare in Polonia, el a ocupat timp de doi ani si jumatate functia de presedinte al comisiei pentru buget a Parlamentului European. A fost reales la ultimul scrutin european, din vara acestui an.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri