Adecco SA, cel mai mare jucator pe plan mondial in domeniul resurselor umane, se extinde pe piata recrutarii de nisa prin achizitioneaza companiei de HR MPS Group, orientata spre plasarea de specialisti in sectoarele IT, finante si farma, anunta Bloomberg.

Adecco a preluat MPS Group, listata la bursa din Zurich, pentru 1,3 miliarde de dolari (870 milioane de euro), cumparand o actiune la pretul de 13,8 dolari (9,22 euro), cu o patrime mai mult decat cotatia de inchidere de 13,5 dolari (9,02 euro).

MPS Group, cu sediul in Florida, SUA, s-a concentrat in ultimii ani pe recrutarea pozitiilor specializate pe pietele americana, canadiana si britanica.

Decizia de extindere a Adecco vine pe fondul unei usoare reveniri economice la sfarsitul celui de-al treilea semestru, conform directorului executiv Patrick De Maeseneire.

Compania creioneaza astfel o strategie pe termen lung, in timp ce alte ccompanii de resurse umane mizeaza pe o extindere a segmentului de leasing de personal. In acelasi timp, datorita pretului onorariilor ridicate, fata de nivelul pietei, cu care opera MPS, Adecco vizeaza o crestere pe termen mediu a cifrei de afaceri.

Fondata in Elvetia in anul 1996, Adecco este cotata de revista Fortune drept cea mai importanta comanie de resurse umane din lume si printre cele mai solide 500 de companii la nivel mondial. Compania opereaza in 67 de state ale lumii, fiind prezenta si in Romania cu servicii de resurse umane din anul 2000.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Cum recruteaza companiile si cum retin angajatii in prezent?