"O lectie de care avem nevoie pentru a conlucra este o securizare a energiei in viitor. Avem nevoie de o securitate energetica care include diversificarea surselor si a coridoarelor de transport, investitii inteligente, care fac fata cu succes schimbarilor climatice. Legaturile dintre tarile europene trebuie sa existe nu numai intre ele, ci si prin ele. In aceasta zona, istoria, geografia si traditiile au dat ocazia tuturor tarilor sa-si asume un rol de conducator", a declarat Biden.

Vicepresedintele american Joe Biden a sosit miercuri seara in Romania, in a doua etapa in cadrul turneului pe care il intreprinde in Europa de Est la 20 de ani de la caderea Zidului Berlinului si intr-un moment cand Statele Unite regandesc arhitectura de securitate.

Considerat "vocea" presedintelui Barack Obama in materie de politica externa, Joe Biden este cel mai inalt oficial american care vine in Romania de la instalarea, in ianuarie 2008, a noii administratii de la Washington.

Vicepresedintele american nu se afla insa la prima sa vizita in Romania. El a mai venit la Bucuresti in septembrie 1999, imediat dupa razboiul din Kosovo, in calitatea sa de membru - pe atunci - al comisiei pentru politica externa a Senatului american.