Piata fuziunilor si achizitiilor (M&A) din Germania, care a suferit in ultimii doi ani un declin puternic din cauza caderii pietelor financiare, este aproape de revenire, potrivit managerilor citati de Wall Street Journal.
Chiar daca o tranzactie de peste un miliard de euro este posibila in 2010, volumul fuziunilor si achizitiilor va ramane si anul viitor mult sub nivelul-record inregistrat in 2007.

“Anul viitor vom vedea primele tranzactii care sa se apropie de pragul de 1 miliard de euro. In mod particular, institutiile financiare si companiile de utilitati vor fi implicate in multe tranzactii in urmatoarele 12 luni”, a spus Thomas Racky, seful diviziei de M&A a Societe Generale din Germania, Austria si Elvetia.

Expertii anticipeaza pentru anul viitor un volum al tranzactiilor mai moderat, similar celui din 2003 si 2004.

In 2009, volumul tranzactiilor anuntate a fost de 72,1 miliarde de dolari, conform Dealogic, iar in 2007 valoarea fuziunilor si achizitiilor a fost de 187,7 miliarde de dolari, cele mai mari tranzactii fiind realizate in sectorul financiar.

Este de asteptat ca acest sector sa joace anul viitor un rol important in piata de M&A din Germania, cu Deutsche Bank, cea mai mare banca germana, printre actorii cei mai importanti. Dupa achizitia a 25% din Deutsche Postbank – tranzactie incheiata in februarie – si preluarea bancilor mai mici Berliner Bank si Norisbank, Josef Ackermann, directorul executiv al bancii, a afirmat ca tatoneaza si alte oportunitati din piata. Urmatoarea tinta a gigantului financiar din Germania este Koelner Privatbank Sal Oppenheim & Cie, negocierile de preluare aflandu-se in faza incipienta.

De asemenea, sectorul utilitatilor are un potential urias pentru fuziuni si achizitii in Germania. "In urmatorii ani, vom vedea o consolidare in sistemul utilitatilor din Germania”, a spus Mirko Dier, partener in cadrul companiei de consultanta Accenture. E.ON, cel mai mare grup mondial de utilitati, urmeaza sa vanda divizia Thuega, pentru care ar putea obtine pana la 3,8 mld. euro. Thuega reuneste participatii minoritare detinute de E.ON la 110 firme locale de utilitati si are vanzari combinate de 15,5 mld. euro, iar tranzactia urmeaza a fi inchisa pe parcursul celui de-al patrulea trimestru din acest an.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri