Uniunea Europeana vrea sa scada cu 25% costurile administrative impuse de legislatia comunitara pana in 2012, iar masurile la care lucreaza in prezent Comisia Europeana ar permite firmelor sa economiseasca in total 40,4 miliarde de euro pe an, a anuntat executivul european.
Astfel, masurile propuse de Comisie - unele adoptate, iar altele in curs de pregatire - ar putea oferi societatilor comerciale posibilitatea sa economiseasca in total aproximativ o treime din costurile administrative de 123,8 de miliarde euro care rezulta din cele 72 de texte ale UE si din masurile care transpun si implementeaza aceste texte in statele membre, scrie NewsIn.

Masurile de reducere, aplicate sau propuse si deja adoptate de Comisie, duc la reduceri cu 7,6 miliarde de euro, iar cele care sunt propuse de Bruxelles si care asteapta adoptarea de catre Parlamentul European si Consiliu ar putea adauga reduceri de 30,7 miliarde euro.

In plus, potrivit CE, lucrarile pregatitoare pentru continuarea reducerilor ar putea duce la prezentarea de masuri suplimentare care ar atrage reduceri de inca cel putin 2,1 miliarde euro.

"Comisia Europeana se afla pe drumul cel bun catre indeplinirea obiectivelor sale de reducere a procedurilor birocratice pentru societatile comerciale. Deja, societatile comerciale pot economisi 7,6 miliarde euro pe an. Aceasta cifra se va ridica la aproximativ 40 miliarde euro daca statele membre si Parlamentul European sustin propunerile noastre in intregul lor", a declarat presedintele CE, Jose Manuel Barroso.

Programul de reducere a sarcinilor administrative in UE se refera, in mod special, la doua propuneri majore inaintate la inceputul acestui an, una in domeniul TVA, menita sa faciliteze facturarea electronica (in valoare de 18 miliarde euro), iar cealalta in domeniul legislatiei pentru societati comerciale, prin care micro-entitatile sunt exceptate de la obligatiile de contabilitate (in valoare de 7 miliarde euro).


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri