Australia sfideaza declinul din piata mondiala de mergers and acquisitions (fuziuni si achizitii), cu un volum al tranzactiilor in crestere cu 41% in 2009, gratie deal-urilor strategice, arata cele mai recente date publicate de Thomson Reuters.

In timp ce piata de fuziuni si achizitii (M&A) a suferit anul acesta o contractie de 40% pe plan global, activitatea de M&A din tara de la antipozi a avansat cu o cadenta de 41%, la 109,7 miliarde de dolari.

In Australia, tranzactiile in care au fost implicati investitori strategici au crescut in volum cu 44%, la 108,2 mld. dolari, compensand astfel declinul deal-urilor realizate de fonduri de private equity – scadere de 53%, la 1,5 mld. dolari.

Morgan Stanley, Goldman Sachs si Citigroup sunt cele mai importante banci de investitii din M&A-ul australian.

Economia Australiei a intrat in aprilie in recesiune, prima din 1991, in ciuda coborarii dobanzii cheie si a ajutoarelor guvernamentale oferite.

Ultima data cand economia australiana a intrat in recesiune a fost in 1991.

Guvernul australian a implementat deja doua mari pachete de stimuli, in incercarea de a ajuta economia. Totusi, Australia a devenit luna aceasta primul stat din Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE), un forum al statelor dezvoltate ale planetei, ce a majorat nivelul dobanzii cheie, de la 3% la 3,25%.

Piata fuziunilor si achizitiilor din Germania isi va reveni usor in 2010


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
RECORD in aviatie: Cel mai lung zbor fara escala din lume