Cresterea economica a Rusiei va depasi 2% in ultimul trimestru, a declarat ministrul rus de finante, Alexei Kudrin, confirmand iesirea tarii din recesiune in al treilea trimestru, potrivit AFP.

"Observam ca economia Rusiei incepe sa creasca. Este o schimbare fundamentala ce s-a produs in al treilea trimestru. Economia ruseasca este in crestere, a iesit din recesiune", a declarat Kudrin, citat de agentia Interfax.

"In al patrulea trimestru, mizam pe o crestere economica de peste 2%", sustinuta in principal de revenirea pretului petrolului, a adaugat Kudrin, conform NewsIn.

"Cat timp pretul petrolului va oscila intre 70 si 80 dolari/baril, vom avea crestere economica", a explicat ministrul, subliniind ca scaderea este posibila din cauza speculatiilor de pe pietele petroliere, in contextul in care Rusia este unul dintre cei mai mari producatori din lume.

Din acest motiv, guvernul a realizat previziunile luand in calcul un pret mediu al petrolului de 58-60 dolari/baril, a precizat Kudrin.
In septembrie, produsul intern brut (PIB) al Rusiei a scazut cu 8,6% fata de cel din aceeasi perioada a anului trecut, o scadere mai slaba decat in luna august, a anuntat pe 20 octombrie ministerul rus al dezvoltarii economice.

La randul sau, presedintele rus, Dmitri Medvedev, estima pe 11 octombrie ca economia Rusiei va scadea cu 7,5% in 2009, in conditiile in care guvernul mizase anterior pe o scadere de 8-8,5%.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si