Cresterea economica a Rusiei va depasi 2% in ultimul trimestru, a declarat ministrul rus de finante, Alexei Kudrin, confirmand iesirea tarii din recesiune in al treilea trimestru, potrivit AFP.
"Observam ca economia Rusiei incepe sa creasca. Este o schimbare fundamentala ce s-a produs in al treilea trimestru. Economia ruseasca este in crestere, a iesit din recesiune", a declarat Kudrin, citat de agentia Interfax.

"In al patrulea trimestru, mizam pe o crestere economica de peste 2%", sustinuta in principal de revenirea pretului petrolului, a adaugat Kudrin, conform NewsIn.

"Cat timp pretul petrolului va oscila intre 70 si 80 dolari/baril, vom avea crestere economica", a explicat ministrul, subliniind ca scaderea este posibila din cauza speculatiilor de pe pietele petroliere, in contextul in care Rusia este unul dintre cei mai mari producatori din lume.

Din acest motiv, guvernul a realizat previziunile luand in calcul un pret mediu al petrolului de 58-60 dolari/baril, a precizat Kudrin.
In septembrie, produsul intern brut (PIB) al Rusiei a scazut cu 8,6% fata de cel din aceeasi perioada a anului trecut, o scadere mai slaba decat in luna august, a anuntat pe 20 octombrie ministerul rus al dezvoltarii economice.

La randul sau, presedintele rus, Dmitri Medvedev, estima pe 11 octombrie ca economia Rusiei va scadea cu 7,5% in 2009, in conditiile in care guvernul mizase anterior pe o scadere de 8-8,5%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri