Compania de curierat UPS a raportat un proft operational in valoare de 929 milioane de dolari in trimestrul al treilea al acestui an, in scadere cu 43% fata de perioada similara a anului trecut, cand profitul companiei a atins valoarea de 1,63 miliarde dolari.
Profitul operational a scazut, dat fiind ca beneficiile aduse de reducerile substantiale ale costurilor si de cresterea productivitatii au fost indelung compensate de impactul economic al volumelor mai reduse si al modificarilor aduse tipurilor de produse.

UPS a raportat castiguri per actiune diluata de 0,55 dolari, inregistrand venituri de 11,2 miliarde dolari in trimestrul al treilea, in scadere cu circa 15% comparativ cu perioada iulie-septembrie 2008.

Mediul economic in curs de stabilizare a dus la imbunatatirea tendintelor inregistrate de volume pe parcursul trimestrului, in timp ce diviziile internationale ale UPS au continuat sa inregistreze o crestere a cotei de piata.

Castigurile per actiune diluata de 0,55 dolari s-au situat la limita superioara a intervalului orientativ al companiei de 0,45-0,55 dolari.

„Sunt incurajat de semnele de revenire economica tot mai evidente, desi mai avem inca mult de recuperat”, a declarat Scott Davis, presedinte si CEO al UPS.

Volumul consolidat pentru cele trei luni care s-au incheiat la 30 septembrie 2009 a atins un total de 927 milioane de colete, in scadere cu 2,4% fata de aceeasi perioada din 2008.

Volumul mediu zilnic si veniturile per colet au scazut cu 3,9%, respectiv 11,3%. Volumul total de colete a fost de 799 milioane de bucati, in scadere cu 3,6%, reflectand situatia unei economii slabite a Statelor Unite. Volumul mediu zilnic a scazut cu 5,1%. Daca volumul Next Day Air a crescut cu 2,4%, volumul expeditiilor terestre a scazut cu 6,2%.

Veniturile per colet au scazut cu 9,1%, ca urmare a scaderii semnificative a taxei pentru combustibil si a transportului coletelor cu greutate mai mica.

Volumul mediu zilnic international a crescut cu 4%. Volumul intern a crescut cu 9,1% datorita extinderii serviciilor la nivel intern si achizitiei din Turcia. Volumul zilnic de export a scazut cu 3,2%, depasind performantele pietei.

Castigurile per colet au scazut cu 21%, reflectand impactul generat de scaderea taxei pentru combustibil, de valuta si de mixul de produse.

Pe parcursul trimestrului, Comitetul de Organizare a Jocurilor Olimpice din Londra a desemnat UPS furnizorul oficial de logistica si de livrari expres al Jocurilor din 2012.

UPS va supraveghea Centrul de Logistica si Comanda a Jocurilor si va gestiona toate operatiunile de transport si distributie, inclusiv logistica si transportul catre locatii, serviciile de depozitare, serviciile de comisionariat vamal, expedierea marfurilor si serviciile de curierat.

„Mediul de afaceri din trimestrul al treilea a avut un start similar celui din trimestrul anterior. Cu toate acestea, am observat o imbunatatire a profitabilitatii datorita unei gestionari eficiente a costurilor si a consolidarii volumului spre sfarsitul trimestrului,” a declarat Kurt Kuehn (foto), director financiar al UPS.

„UPS este pregatit pentru perioada de revenire, atunci cand va sosi momentul. Am demarat initiative privind costurile care se apropie de 1,4 miliarde dolari anul acesta, asigurand UPS o eficienta mai mare ca oricand. In plus, vom reduce cheltuielile de capital pe 2009 la 1,7 miliarde dolari, o reducere de 500 milioane dolari fata de bugetul nostru initial”, a mai declarat reprezentantul companiei.

Desi au aparut semne de revenire economica, analistii previzioneaza o atitudine conservatoare a consumatorilor americani in ceea ce priveste perioada Sarbatorilor din acest an. „Clientii nostri au puncte de vedere foarte diferite cu privire la perspectivele lor pentru sezonul Sarbatorilor. Cu toate acestea, UPS este pregatita sa faca fata valului de colete de sezon pe masura ce acestea apar,” a adaugat Kuehn.

„Continuand tendinta ascendenta a castigurilor din trimestrul al treilea, ne asteptam la castiguri per actiune diluata situate in intervalul 0,58 USD - 0,65 USD pentru trimestrul al patrulea”, a mai spus acesta.

UPS este cea mai mare companie de curierat din lume si unul dintre liderii mondiali in furnizarea de servicii de transport de marfuri si distributie.

Cu sediul central in Atlanta, SUA, UPS deserveste peste 200 de tari si teritorii din intreaga lume. Actiunile UPS sunt tranzactionate la Bursa de Valori din New York (UPS).

Compania UPS opereaza pe piata romaneasca din 1990, oferind servicii de curierat rapid international pentru documente si marfuri. Partenerul initial al UPS a fost Romtrans SA, companie care detine si in prezent pachetul majoritar de actiuni al UPS Romania.

Fastius Curier: Piata de curierat a scazut cu 25% la 8 luni

In anul 2000, compania Trans Courier Service a devenit agent autorizat al UPS.

UPS Romania este al treilea jucator pe piata de curierat extern, fiind devansat de companiile DHL si TNT.

Cititi si: Fan Courier, in cautarea profitului din anii trecuti




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri