ArcelorMittal, cel mai mare grup siderurgic din lume, a revenit pe profit in al treilea trimestru si a anuntat ca prevede o ameliorare treptata a activitatii in ultimele trei luni ale anului.

Grupul a afisat un profit trimestrial net de 903 milioane dolari, in contextul in care analistii mizau pe o noua pierdere, de 14 milioane dolari, dupa trei trimestre consecutive de pierderi, ca urmare a declinului pietei auto si de constructii.

Directorul executiv al companiei ArcelorMittal, Lakshmi Mittall a declarat ca grupul a inceput sa inregistreze primele semne de revenire in intervalul iunie-septembrie, iar productia ar trebui sa urce la circa 70% din capacitate in al patrulea trimestru.

"Ar trebui sa inregistram o ameliorare progresiva pe tot parcursul lui 2010, chiar daca mediul de afaceri ramane dificil", sustine directorul Mittal.

Profitul grupului inainte de taxe, impozite, depreciere si amortizari (EBITDA) a fost de 1,59 miliarde dolari in al treilea trimestru, in scadere cu 81% fata de cel din aceeasi perioada a anului trecut, insa in crestere cu 30% fata de cel din al doilea trimestru al acestui an. ArcelorMittal prevedea un profit inainte de taxe, impozite, depreciere si amortizari de 1,4-1,8 miliarde dolari, in contextul in care analistii consultati de Reuters prevedeau un castig EBITDA de 1,67 miliarde dolari.

Pentru ultimul trimestru din 2009, compania prevede un profit inainte de taxe, impozite, depreciere si amortizari de 2-2,4 miliarde dolari, sustinut de revenirea productiei, de cresterea preturilor la produse si de ieftinirea materiilor prime.

Gigantul producator de otel, a carui productie este de trei ori mai mare decat a urmatorului concurent, Nippon Steel, si care are o cota de piata de aproape 8% la nivel mondial, a anuntat ca nu prevede o revenire a pietelor din Statele Unite si Europa in 2010.
In schimb, grupul preconizeaza o crestere de 15% a cererii interne din China.

ArcelorMittal Galati isi trimite laminoristii in somaj tehnic, prin rotatie


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
ArcelorMittal Galati ar putea scapa de pierderi din 2017