Scaderea impozitelor promisa de noul guvern german este "aproape de limita", a recunoscut noul ministru german de Finante, Wolfgang Schauble.
Scaderea impozitelor, ce totalizeaza 20 miliarde euro, promisa de la 1 ianuarie de noua coalitie de guvernamant dintre conservatori si liberali "este aproape de limita", a declarat Schauble.

"Suma este foarte mare", a mai spus conservatorul, ce urmeaza sa fie investit oficial miercuri, impreuna cu ceilalti ministri din cadrul noului guvern.

Schauble a aparat, totusi, decizia guvernului. "In contextul unei astfel de crize economice fara precedent, statul nu poate decat sa finanteze relansarea cresterii, cu riscul unor datorii mai mari", a afirmat el.

"Trebuie mai intai sa iesim din criza si apoi sa reluam consolidarea finantelor", a explicat ministrul, asigurand ca guvernul are o politica de solidaritate intre generatii.

Liderul ministrilor de Finante din zona euro, Jean-Claude Juncker, a criticat aspru politica de indatorare a Germaniei ca reactie la criza, sustinand ca statul are un nivel abia suportabil al datoriei publice, declaratie ce a reprezentat un avertisment pentru noul guvern, potrivit NewsIn.

"Germania inregistreaza o datorie exagerata, abia suportabila pentru generatiile viitoare. Noul guvern trebuie sa realizeze acest lucru", afirma Junker.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
RECORD: În Wuhan au fost efectuate 6,5 milioane de teste în 9 zile
Setari Cookie-uri