Confruntat cu o scadere a vanzarilor din cauza crizei, grupul de lux italian Versace a anuntat un vast plan de restructurari si de economii, care va fi presupune si disponibilizarea a 25% dintre angajati.
"Versaceva rationaliza unitatile de productie, isi va revizui reteaua de magazine, va reduce investitile in 2010, precum si cotele salariale. Aceste masuri, care vor fi aplicate la mijlocul anului viitor, vor insemna o reducere a numarului de angajati, la nivel mondial, cu aproximativ 350", a anuntat grupul intr-un comunicat.

Versace are, in prezent, aproximativ 1.300 de angajati, iar in 2009 a inregistrat o scadere de aproximativ 30% a vanzarilor. Reprezentantii grupului nu au dat detalii specifice cu privire la schimbarile in reteaua de magazine. La inceputul lunii octombrie, grupul a anuntat inchiderea a trei magazine din Japonia, conform NewsIn.

Anuntul privind reducerea de personal vine la cateva luni dupa numirea la conducerea Versace, in locul lui Giancarlo Di Risio, a lui Giangiacomo Ferraris, fost director general al casei de moda Jil Sander. Di Rissio, inlaturat din cauza unor neintelegeri cu familia Versace, a fost numit in 2004 in postul de director pentru a restructura compania aflata in criza dupa asasinarea, in 1997, a fondatorului Gianni Versace.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Tranzactia Michael Kors-Versace: ce planuri are brandul american