Grupul bancar Societe Generale a anuntat finalizarea cu succes a majorarii de capital de 4,8 miliarde euro, ce ii va permite sa ramburseze integral ajutoarele de stat in cursul saptamanii viitoare.
Grupul bancar a precizat ca cererea totala din partea investitorilor in cadrul operatiunii de majorare a capitalului s-a ridicat la circa 8,3 miliarde euro, emisiunea de actiuni fiind suprasubscrisa cu 72%, informeaza NewsIn.

Operatiunea a fost destinata strict rambursarii integrale a actiunilor preferentiale si a actiunilor subordonate subscrise de statul francez prin intermediul societatii de preluare a participatiilor statului (SPPE), in perioada cea mai grea a crizei.

Rambursarea integrala a acestor instrumente, a caror valoare de ridica la 3,4 miliarde euro, va avea loc pe 4 noiembrie.

Societe Generale a precizat ca majorarea de capital ii va permite sa isi imbunatateasca indicatorii de prudentialitate si ii va oferi posibilitatea de a profita de eventualele oportunitati de crestere externa.

In acest sens, Societe Generale a inceput recent procesul de preluare a unui pachet de 20% din actiunile Credit du Nord, detinut in prezent de Dexia.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Seful bursei vrea sa vada populatia in piata de capital anul acesta