Consiliile de administratie ale caselor de avocatura Lovells LLP, din Regatul Unit al Marii Britanii, si Hogan & Hartson LLP, cu sediul in Washington, vor propune partenerilor fuziunea acestora, proces ce ar conduce la formarea uneia dintre cele mai mari firme de avocatura la nivel global, scrie Bloomberg.

Noua companie se va situa pe locul al treilea in lume, in functie de numarul de avocati - 2.500 de persoane – si a opta dupa cifra de afaceri – 1,8 miliarde de dolari, potrivit cifrelor inaintate de revista American Lawyer. De asemenea, viitoarea casa de avocatura transatlantica va dispune de un numar de 40 de birouri in Statele Unite, Europa, Asia, America Latina si in Orientul Mijlociu, conform unei declaratii comune a celor doua firme, Lovells si Hogan.

„Aceasta ar fi prima fuziune transatlantica a doua firme de avocatura din Top 30 la nivel mondial, creand o companie unica, cu prezenta in Statele Unite si alte piete internationale”, a precizat presedintele Hogan, J. Warren Gorrell Jr., in declaratie.

„Ambele firme au un puternic accent pe domenii precum cel corporativ, fuziuni si achizitii, finante, reglementare, de solutionare a disputelor privind proprietati intelectuale”, a completat David Harris, managing partner Lovells, in aceeasi declaratie.

Conducerile celor doua case de avocatura vor propune partenerilor sa aprobe fuziunea, iar votul acestora este asteptat la jumatatea lunii decembrie anul curent, cu o tinta pentru finalizarea procesului aproape de 1 mai anul urmator, in conformitate cu declaratia.

Lovells a afisat venituri de 849 milioane de dolari, pentru anul incheiat la data de 30 aprilie, in timp ce Hogan, cu afaceri de 922,5 milioane de dolari in 2008, s-a clasat a 22-a printre firmele de specialitate din Statele Unite, potrivit American Lawyer.

Lovells, cu sediul in Londra, consiliaza mandatarul bunurilor lui Bernard Madoff, guvernul Islandei intr-o recapitalizare de 2,1 miliarde de dolari a bancilor sale si BTA Bank din Kazakhstan in activitatea de restrucutrare a activelor. Printre clientii companiei se numara si Morgan Stanley sau Citigroup.

La randul sau, Hogan l-a cooptat luna trecuta pe avocatul Robert S. Bennett de la Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom LLP. Acesta i-a avut drept clienti in cariera sa pe Bill Clinton, fost presedinte al Statelor Unite, si pe Paul Wolfowitz, fost presedinte al Bancii Mondiale.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.