Casa Alba a apreciat ca datele ce indica cresterea peste asteptari a produsului intern brut (PIB) in al treilea trimestru reprezinta o veste buna, insa a prevenit ca mai ramane mult de facut pana ce economia re redreseaza cu adevarat si somajul incepe sa scada.
"Dupa patru trimestre consecutive de declin, revenirea la crestere pozitiva a PIB aduce un semnal incurajator ca economia americana merge in directia buna", a declarat Christina Romer, seful consilierilor economici ai presedintelui Barack Obama, intr-un comunicat.

"Totusi, aceasta veste binevenita nu reprezinta decat un pas inainte, iar drumul este inca lung pana ce economia se redreseaza in totalitate", a completat ea.

Romer a avertizat ca o inversare a tendintei somajului se produce de obicei dupa ce activitatea economica isi revine, informeaza NewsIn.

"Va fi nevoie de o crestere sustinuta si robusta a PIB pentru ca rata somajului sa se diminueze substantial", a mai spus oficialul.

Datele publicate de Departamentul Comertului au aratat ca economia Statelor Unite a inregistrat in al treilea trimestru o crestere de 3,5% fata de aceeasi perioada a anului trecut, peste asteptari, dupa patru trimestre la rand de contractie. Media estimarilor economistilor era de 3,2%.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si