Asiguratorul olandez Aegon NV va rambursa peste o luna 1 miliard euro din ajutorul acordat de statul olandez anul trecut, in valoare totala de 3 miliarde euro, prin intermediul celui mai mare actionar al companiei, Vereniging Aegon.
Aegon anuntase in august intentia de a rambursa statului olandez aceasta suma, dupa ce si-a majorat capitalul cu 1 miliard euro printr-o emisiune de actiuni.

Aegon va plati in 30 noiembrie o treime din imprumutul de la stat si dobanda acumulata incepand cu 22 mai, conform acordului incheiat cu statul olandez. Banca centrala olandeza si-a dat deja acordul pentru aceasta rambursare, informeaza NewsIn.

"Avem in continuare intentia sa platim in intregime imprumutul de la statul olandez cu prima ocazie, iar acesta este un prim pas in aceasta directie. Pozitia solida de capital a Aegon si perspectivele economice mai bune sustin decizia noastra de a ne exercita optiunea de rambursare anticipata", a declarat directorul executiv al Aegon, Alex Wynaendts (foto).

Potrivit acordului cu statul olandez, prima pentru sumele rambursate se ridica la cel mult 13%, in functie de valoare, ponderata cu pretul mediu la bursa al actiunilor Aegon in perioada 23 noiembrie-27 noiembrie.

Aegon a inregistrat o pierderea neta in al doilea trimestru din acest an de 161 milioane euro (229 milioane dolari), fata de profitul de 276 milioane euro inregistrat in perioada similara din 2008.

Grup international care ofera asigurari de viata, pensii si produse de investitii, Aegon are sediul central in Haga si deruleaza operatiuni in peste 20 de piete din America, Europa si Asia.

Pe piata romaneasca, Aegon activeaza pe piata pensiilor private obligatorii (pilonul II), prin administratorul de fonduri de pensii BT Aegon.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Olanda si-a schimbat numele de la 1 ianuarie 2020