Compania franceza Sanofi-Aventis, prezenta si pe piata romaneasca, a inregistrat in trimestrul al treilea un profit in crestere cu 15,9%, datorita cererii mari pentru un medicament pentru diabetici, iar compania si-a majorat in consecinta estimarea de profit pentru intregul an, potrivit Bloomberg.
Profitul net ajustat din trimestrul al treilea a fost de 2,23 miliarde euro, respectiv 1,71 euro/actiune comparativ cu 1,92 miliarde euro (1,47 euro/actiune) in anul anterior, a precizat compania, potrivit NewsIn.

Analistii chestionati de Bloomberg anticipasera in medie un profit de 2,15 miliarde euro. Vanzarile nete ale companiei au crescut cu 6%, la 7,4 miliarde euro. Pe pietele emergente, vanzarile companiei au crescut cu 20,9%.

In primele noua luni, vanzarile nete au avansat cu 7,2%, la 21,9 milioane euro.

Directorul general al companiei, Chris Viehbacher, care s-a alaturat Sanofi in urma cu 11 luni, cauta in afara laboratoarelor grupului produse si companii care sa sustina cresterea vanzarilor, alaturi de Lantus, medicamentul pentru diabet. Peste 20% din produsele companiei franceze vor intra pe piata competitiva a medicamentelor generice pana in 2013.

"Incepem incet-incet sa vedem impactul medicamentelor generice, dar rezultatele trimestriale inregistrat de Sanofi sunt bune, iar Viehbacher ia toate masurile pentru a preintampina astfel de probleme", a declarat Jerome Forneris, unul dintre actionarii Sanofi.

Compania a mai anuntat ca va cumpara firma franceza Laboratoire Oenobiol, care produse suplimente nutritioniste pentru frumusete.

Joi, Sanofi a achizitionat drepturile pentru un medicament experimental anticancer de la Micromet Inc. Viehbacher a cheltuit deja circa 6,2 miliarde euro in acest an pentru a cumpara producatori de medicamente generice din Brazilia, Mexic si India. Directorul general al Sanofi-Aventis a precizat ca e posibil ca achizitiile sa continue.

Compania se asteapta sa vanda vaccinuri impotriva gripei porcine de 500 milioane dolari in acest trimestru si sa-si imbunatateasca prognoza pentru castigurile pe actiune la finalul anului.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Afacerile Zentiva au crescut cu peste 24%. Profitul in scadere