Fondul american de investitii Berkshire Hathaway, condus de miliardarul Warren Buffett, a oferit un pret de aproximativ 100 dolari per actiune pentru achizitionarea a 77,4% din compania feroviara Burlington Northern Santa Fe (BNSF), scrie Wall Street Journal (WSJ).
Aceasta oferta evalueaza compania la 34 miliarde dolari, fiind cea mai mare tranzactie din istoria fondului de investitii Berkshire Hathaway. De asemenea, compania va achita si datoriile in valoare de 10 miliarde dolari ale Burlington Northern.

"Investitia de 34 miliarde dolari in BNSF este un pariu foarte mare pe care il facem in aceasta companie", a declarat Warren Buffett, presedinte si director executiv al Berkshire (foto).

"Cel mai important lucru este ca tranzactia este in favoare viitorului economic al Statelor Unite. Ador astfel de pariuri", a declarat Buffett.

Sub aceasta tranzactie, actionarii Burlington Northern vor avea de ales sa transfere fiecare actiune pentru 100 de dolari ori un numar variabil de actiuni Berkshire de Clasa A sau de Clasa B. Conducerea Berkshire a aprobat o impartire de 50 la 1 pentru actiunile de Clasa B. Compania a anuntat ca majoritatea actiunilor folosite de Berkshire in achizitie ar putea fi de clasa A.

Tranzactia vine dupa ce transportul de marfuri a scazut odata cu declinul cheltuielilor consumatorilor. Unii indicatori au sugerat ca economia urmeaza sa se imbunatateasca.

Achizitia, care a fost aprobata de conducerile celor doua companii, urmeaza sa intre in dezbaterea institutiilor de reglementare si a actionarilor BNSF. Companiile se asteapta ca tranzactia sa se incheie in primul trimestru al anului viitor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri