Presedintele Barack Obama a declarat in ziua in care se implineste un an de la alegeri, ca a indepartat de un an amenintarea unei "ruinari economice" si ca a lansat reformele de fond de care aveau nevoie Statele Unite.
"Continua munca, dar ne indreptam in directia buna", a spus Obama, care nu a sarbatorit aceasta aniversare, preferand sa mearga in nordul tarii, pentru a vorbi despre sistemul de invatamant, unul dintre domeniile pe care vrea sa le reformeze pentru a schimba America, relateaza AFP, citeaza NewsIn.

Obama a amintit, fara emfaza, data de 4 noiembrie 2008, cand a devenit primul presedinte de culoare al Statelor Unite, intr-un discurs despre educatie rostit intr-o scoala din Madison. El a facut aceste declaratii a doua zi dupa o serie de infrangeri suferite de democrati in alegerile partiale.

"In urma cu un an, americanii mergeau la urne in toata tara pentru a vota pentru schimbare", a spus el. "Acea zi electorala a fost o zi a sperantei, in care era luata in calcul amploarea posibilului, dar a fost si o zi grava, pentru ca stiam ca ne confruntam cu numeroase dificultati si ca poporul american urma sa fie pus la incercare", a spus el, referindu-se la criza financiara si la razboaie.

Administratia sa, instalata incepand din 20 ianuarie, a avut doua obligatii fundamentale, din punctul sau de vedere. "Prima consta in salvarea economiei noastre de la o ruinare iminenta. Si, desine ramane cale lunga de parcurs, am facut progrese importante pe aceasta cale", a spus el.

Actiunea Guvernului a contribuit la o iesire din recesiune in aceasta vara, "ritmul pierderilor locurilor de munca a scazut, chiar daca este departe de a fi suficient de rapid", a subliniat el.

Cealalta obligatie consta in "spargerea abcesului problemelor amanate an dupa an, deceniu dupa deceniu" si lansarea reformelor sistemului de asigurari medicale, de invatamant si al energiei, a explicat presedintele.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri