Reprezentantii companiei suedezo-britanice Grippen au avut intalniri ieri cu autoritatile militare romane carora le-au prezentat o oferta de avioane de lupta Saab de ultima generatie, intr-un aranjament de compensare financiara (off-set) a cheltuielilor, ne-a declarat directorul de marketing al companiei Grippen, Richard Smith, la o conferinta de presa. Constienti ca autoritatile de la Bucuresti au dat deja semnale ca ar prefera un aranjament cu americanii pentru cumpararea avioanelor de lupta, sefii Grippen sustin ca vand cel mai bun avion, la cel mai mic pret si in conditii de recuperare totala a costului dotarii fortelor aeriene. In plus, costurile de operare sunt foarte scazute, aproximativ 4.000 dolari pe pe ora de zbor, a dezvaluit Smith.

Doua din tarile estice recent intrate in Uniunea Europeana, Ungaria si Cehia, au preferat solutia neutra, de a cumpara avioane de la firma cu sediul in Suedia, tara care nu e membra NATO. Nu se supara nimeni dintre marile tari, pentru ca e o solutie diplomatica. In plus se poate spune ca noi lucram cu firme americane, cum e General Electrics, care realizeaza motoarele avionului, lucru care-i bucura foarte tare, a explicat Smith. Oferta britanico-suedeza este flexibila si include fie inchirierea avioanelor urmata de cumparare, in sistem leasing, fie cumpararea acestora cu perioade de gratie pentru achitarea costurilor, spune Smith. In plus, Grippen, companie care are sustinerea marilor corporatii suedeze Volvo, Ericsson, Saab. Avioanele au capacitatea sa actioneze si pe piste partial deteriorate, cu o infrastructura minima, av?nd capacitatea de aterizare pe piste de 800 metri lungime si 17 metri latime. Sistemul de armament contine arme de tip Laser Guides Bombs 9LGB, precum si de tipul FLIR (Forward Looking Infra Red)/ LDP (Laser Designer Pod). Smith sustine ca oferta suedeza presupune compensarea economica (off-set) a intregii cheltuieli pe care Guvernul ar face-o cumparand avioanele, prin implicarea marilor firme suedeze controlate de grupul Investor. Desi legea romana prevede acoperirea cu off-set de 80%, noi vom compensa integral costurile achizitiei avioanelor.

Vom discuta cu membrii Guvernului oferta noastra, care presupune crearea de locuri de munca, genereaza investitii, asigura cresterea exporturilor si transfer de tehnologie, a spus Smith. El a adaugat ca, in cazul unui acord, nu ar fi exclus la firma mixta creata de Turbomecanica si partenerul Grippen, General GE Aircraft Engines (GEAE) sa se asigure intretinerea motoarelor sau chiar sa se fabrice componente ale acestora, daca se va ajunge la un acord de transfer de tehnologie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri