Intesa Sanpaolo, cea de-a doua mare banca din Italia, a afisat un profit net de 674 milioane euro in trimestrul al treilea, depasind estimarea medie a analistilor consultati de Bloomberg, ce mizau pe un profit net de 418 milioane euro.
In intervalul iulie-septembrie 2008, banca afisase un profit net de 865 milioane euro.

Profitul brut din operatiunile continue a atins 1,35 miliarde euro, in scadere cu 4,4% fata de aceeasi perioada a anului trecut, insa in crestere cu 13,5% fata de al doilea trimestru din 2009.

Profitul operational a atins 4,55 miliarde euro in al treilea trimestru si 13,41 miliarde euro in primele noua luni ale anului, in scadere cu 5,4% fata de primele trei trimestre din 2008, anunta NewsIn.

Profitul diviziei de asigurari a fost de 116 milioane euro, in crestere puternica fata de nivelul de 43 milioane euro din aceeasi perioada a anului trecut.

In primele noua luni ale acestui an, profitul net al grupului Intesa Sanpaolo a fost de 2,26 miliarde euro, in scadere de la nivelul de 3,78 miliarde inregistrat in perioada similara din 2008.

In perioada ianuarie-septembrie, grupul a continuat sa implementeze politici axate nu numai pe venituri si costuri, dar si pe lichiditate, rezistenta si riscuri reduse, in contextul crizei financiare.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
FNGCIMM anunta lansarea programului Prima Casa pentru 2019