Profitul trimestrial dupa cheltuielile minoritare a scazut cu 10,7%, la 83,25 milioane euro, iar profitul inainte de taxe a fost de 110,25 milioane euro, in perioada iulie-septembrie, in timp ce primele brute subscrise au avansat cu 3%, la 1,85 miliarde euro.

Vienna Insurance, cel mai mare grup de asigurari din Europa emergenta, a precizat ca furtunile cu grindina au dus la cresterea cu 8% a cheltuielilor cu daunele in al treilea trimestru, anunta NewsIn.

Rezultatul financiar a crescut cu 36%, la 256 milioane euro, in contextul ameliorarii pietelor financiare.

In primele noua luni din 2009, VIG a inregistrat prime brute subscrise de 6,11 miliarde euro, in crestere cu 1,5% fata de aceeasi perioada a anului trecut, iar profitul consolidat inainte de taxe a atins 340,5 milioane euro.

Grupul a anuntat ca se asteapta ca restul anului sa fie "linistit", insa nu a oferit o previziune precisa asupra castigurilor de la sfarsit de an.

"Conducerea companiei se asteapta la o evolutie destul de linistita pentru restul anului 2009, in cazul in care nu vor aparea surprize in piete", a precizat Vienna Insurance Group.