Vienna Insurance Group (VIG) a afisat in al treilea trimestru un profit net in scadere cu 10,7% fata de aceeasi perioada a anului trecut, in contextul in care cererile de despagubiri in urma ploilor cu grindina ce au lovit Austria in august au contrabalansat castigurile din investitii.
Profitul trimestrial dupa cheltuielile minoritare a scazut cu 10,7%, la 83,25 milioane euro, iar profitul inainte de taxe a fost de 110,25 milioane euro, in perioada iulie-septembrie, in timp ce primele brute subscrise au avansat cu 3%, la 1,85 miliarde euro.

Vienna Insurance, cel mai mare grup de asigurari din Europa emergenta, a precizat ca furtunile cu grindina au dus la cresterea cu 8% a cheltuielilor cu daunele in al treilea trimestru, anunta NewsIn.

Rezultatul financiar a crescut cu 36%, la 256 milioane euro, in contextul ameliorarii pietelor financiare.

In primele noua luni din 2009, VIG a inregistrat prime brute subscrise de 6,11 miliarde euro, in crestere cu 1,5% fata de aceeasi perioada a anului trecut, iar profitul consolidat inainte de taxe a atins 340,5 milioane euro.

Grupul a anuntat ca se asteapta ca restul anului sa fie "linistit", insa nu a oferit o previziune precisa asupra castigurilor de la sfarsit de an.

"Conducerea companiei se asteapta la o evolutie destul de linistita pentru restul anului 2009, in cazul in care nu vor aparea surprize in piete", a precizat Vienna Insurance Group.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Asirom, despagubiri de 270 mil. lei pe RCA, in primele 9 luni