Ministrii de finante din Uniunea Europeana au ajuns la un acord privind majorarea accizei minime la tutun, ca sa combata tabagismul, si limitarea pentru un anumit timp a importurilor de tigari provenite din tarile cu taxe mai mici, potrivit unui proiect de directiva, relateaa AFP.
In prezent, accizele la tutun trebuie sa reprezinte cel putin 57% din pretul pachetului de 20 de tigari si cel putin 64 euro pentru 1.000 de tigari. Potrivit proiectului, pragul ar urma sa urce la 60% din pretul pachetului si la 90 euro pentru 1.000 tigarete pana in 2014.

Acordul a autorizat o perioada de tranzitie pana la 1 ianuarie 2018 pentru statele care nu au impus taxele minime actuale sau care nu le-au aplicat decat de putin timp, respectiv Bulgaria, Grecia, Estonia, Letonia, Lituania, Ungaria, Polonia si Romania.

Acesta permite, de asemenea, tarilor UE sa impuna o limita cantitativa de trei cartuse in ce priveste numarul tigarilor care pot fi introduse pe teritoriul lor, anunta NewsIn.

Diferentele de taxare asupra tigarilor in UE ajung in prezent pana la 600%, iar in ce priveste preturile chiar la 700%. Taxele cele mai mari la acest capitol sunt percepute in Marea Britanie, Franta, Germania si Irlanda, iar cele mai mici sunt in tarile care au intrat in UE incepand cu 2004.

Documentul adoptat, marti, prevede, totodata, cresterea taxelor asupra tutunului pentru rulat in tigareta, care sunt in prezent mai mici decat cele asupra tigarilor, pentru a evita ca fumatorii sa se orienteze spre acest tip de produs.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri