Agentia de evaluare financiara Moody’s a coborat ratingul Islandei cu doua trepte, la 'Baa3', ultimul nivel de investment grade, in contextul in care prabusirea industriei financiare continua sa afecteze finantele publice, relateaza Bloomberg.

Moody's a coborat ratingurile Islandei pentru obligatiunile emise in valuta si moneda locala de la 'Baa1' la 'Baa3', arata un comunicat al agentiei de evaluare financiara. Plafonul obligatiunilor emise in valuta a fost coborat la 'Baa2', iar plafonul depozitelor in valuta a fost coborat la 'Baa3'. Perspectiva ratingurilor a fost schimbata de la negativa la stabila, informeaza NewsIn.

Guvernul islandez si banca centrala se bazeaza pe un credit de 2,1 miliarde dolari de la Fondul Monetar International (FMI), pentru a reconstrui economia, ce a inregistrat cel mai puternic declin din randul tarilor occidentale ca urmare a crizei financiare.

Masurile de control impuse de guvern nu au reusit sa previna deprecierea coroanei fata de euro cu 12% de la sfarsitul lunii martie, devenind una dintre monedele cu cele mai slabe evolutii din acea perioada.

Agentiile de rating Fitch si Standard & Poor’s evalueaza ratingul creditelor pe termen lung in valuta la 'BBB-', cu perspective negative, cu o treapta peste categoria speculativa (junk).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Sapte tari in care studiile superioare sunt GRATUITE