Grupul Bosch a preluat pachetul majoritar de actiuni al companiei Aleo Solar AG, specializata in producerea panourilor solare fotovoltaice, generatoare de energie electrica.
Prin preluarea a 68,70% din actiunile Aleo, Bosch isi consolideaza activitatea din domeniul energiilor regenerative.

Pe langa Aleo, Bosch a achizitionat peste 60% din firma Johanna Solar Technology GmbH, aflata in Brandenburg, Germania, la care Aleo participa cu aproximativ 17%. Toate aprobarile necesare pentru aceste achizitii au fost deja obtinute.

’’Prin aceaste noi achizitii, ne pregatim pentru viitor, consolidandu-ne pozitia in domeniul energiilor regenerative. Chiar daca aceste produse nu sunt inca vandute de catre noi pe piata din Romania, primul pas a fost facut, deoarece acum ele exista in noul portofoliu de produse Bosch, urmand ca in viitor sa le putem oferi si pietei romanesti’’, a declarat Adrian Balsanu, director regional, Divizia de termotehnica Robert Bosch S.R.L.

Aleo Solar este un producator european de top in domeniul modulelor solare, realizate din celule solare mono- si policristaline. Modulele sunt distribuite catre clientul final printr-o retea larga de parteneri specializati si instalatori, atat in Germania, cat si pe alte piete europene.

Compania a realizat in anul 2008 o cifra de afaceri de aproximativ 360 milioane euro, avand in jur de 800 de angajati. Locatiile de productie se gasesc in Prenzlau, Germania si la Barcelona, Spania.

Johanna Solar si-a inceput activitatea in anul 2006, cu un numar de 125 de angajati, dezvoltand module solare pe baza de film subtire CIGS, care au intrat in productie incepand cu 2008. Aceste module sunt comercializate prin intermediul companiei Aleo Solar AG.

Grupul Bosch este, la nivel international, cel mai important producator in industria tehnicii pentru autovehicule, a tehnicii industriale, a bunurilor de consum si tehnicii pentru cladiri.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Bosch a investit 7 mil. euro la Blaj in birouri si laboratoare