"Imbunatatirea pozitiei de capital, puterea marcii si revenirea pe profit in al treilea trimestru sunt dovada ca actiunile initiate in urma cu un an au fost cele potrivite, la momentul potrivit", a declarat Alex Wynaendts, director executiv Aegon

Grupul a beneficiat in 2008 de suport financiar din partea guvernului olandez, pana la 30 noiembrie Aegon urmand sa restituie un miliard de euro din spirijinul total de trei milioarde de euro.

Grupul a mai anuntat ca si-a atins tinta de reducere a costurilor cu 150 milioane euro si ca si-a diminuat expunerea la riscurile din pietele financiare.

Costurile operationale din primele noua luni ale anului au scazut cu 5%, excluzand impactul costurilor de restructurare, beneficiile salariale mai mari si efectele valutare.

In perioada anlizata, Aegon a inregistrat pierderi din investitii de 100 milioane euro. Castigurile din tranzactii in cadrul portofoliilor de obligatiuni din Olanda si Marea Britanie au fost compensate de pierderile din America si de deprecierea investitiilor imobiliare din Olanda.

Vanzarile totale de asigurari de viata au crescut cu 3% fata de al doilea trimestru, la 484 milioane euro, insa au scazut cu 22% fata de nivelul din aceeasi perioada a anului trecut.

Cresterea fata de trimestrul precedent a fost sustinuta de o majorare a vanzarilor cu 11% in America. In Europa Centrala si de Est, vanzarile de polite au avansat cu 21% fata de al doilea trimestru.

Pe piata romaneasca, grupul olandez activeaza in Romania prin doua divizii, Aegon Asigurari de Viata si Aegon Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Administrat Privat, fostul BT Aegon, fond de pensii detinut in totalitate de catre grupul olandez.