Dexia SA, cel mai mare creditor pentru guvernele locale din Franta, a inregistrat profit in al treilea trimestru, in contextul in care pierderile din investitii si provizioanele s-au diminuat, relateaza Bloomberg.
Profitul net a fost de 274 milioane euro in al treilea trimestru, fata de o pierdere de 1,54 miliarde euro in aceeasi perioada a anului trecut, a anuntat banca. Analistii estimau, in medie, un profit de 272 milioane euro, potrivit unui sondaj Bloomberg.

Directorul executiv, Pierre Mariani, a decis sa faca disponibilizari si sa reduca nivelul costurilor, dupa ce banca a incheiat vanzarea Financial Security Assurance Holdings Ltd. catre Assured Guaranty Ltd., pentru 816,5 milioane dolari, in luna iulie.

Dexia a primit anul trecut ajutoare de 6,4 miliarde euro de la Franta, Belgia si Luxemburg, dupa ce fondurile pe termen scurt s-au redus dramatic in urma prabusirii Lehman Brothers.

"Progresul realizat intr-un an este major. In ceea ce ramane in continuare un mediu dificil, nu ne vom diminua eforturile de restructurare", a declarat Mariani, potrivit NewsIn.

In primele noua luni din 2009, Dexia a inregistrat castiguri de 808 milioane euro, dupa o pierdere de 3,3 miliarde euro in 2008, cand a fost afectata de deprecierea activelor, din cauza crizei financiare.

Grupul Dexia este prezent si pe piata din Romania prin Dexia Kommunalkredit Bank, institutia fiind specializata in acordarea de finantari pentru sectorul public in Europa Centrala si de Est.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri